donderdag 6 maart 2014

How to: Selfie!


“Selfie” was het Woord van het Jaar 2013 in Vlaanderen en ook in Nederland! Wie doet het niet, een foto van zichzelf trekken met zijn/haar gsm of camera… Maar hoe maak je de beste, meest flatterende foto elke keer opnieuw? Hier wat tips!

Verlichting 
Als je onder het verkeerde licht staat, kunnen schaduwen ervoor zorgen dat je je ‘slechte’ puntjes in de verf gaat zetten. Dus als je binnen bent, kies dan om je gezicht in de richting van een raam te draaien. Als je beslist om buiten je selfie te nemen, ga dan zoveel mogelijk in de schaduw staan, de zon kan namelijk voor verschrikkelijke schaduwen zorgen!
GEEN DUCKFACE 
Dat is wel duidelijk.
LET OP JE HOEK 
Als je je foto van bovenaf gaat nemen, gaan je ogen groter lijken en je lichaam kleiner, niet zo flatterend! Gebruik dus best de camera recht voor je en kantel je gezicht naar de lens toe (kies je mooiste kant, dat heeft iedereen vast wel). Zo wordt je niet direct geconfronteerd met de camera. Deze hoek wordt trouwens het meest gebruikt voor de camera.
FILTER 
Als je beslist om er een filter op te plaatsen met bvb Instagram, kies deze dan met zorg! De filter ‘Rise’ geeft je huid een heerlijk uitziende gloed, terwijl “X-Pro II” je make-up wat meer naar voor brengt.
ACHTERGROND 
Altijd checken! Je wilt namelijk niet dat mensen dingen te zien krijgen wat niet voor hun bestemd is.
OWN IT 
Als je een selfie trekt, dan vertel je de wereld dat je er vandaag goed uit ziet en er trots op bent om hen het te laten zien. Dus rock die camera en haal je meest zelfverzekerde glimlach naar boven!

Neem jij veel selfies? Zo ja, waar houd jij dan rekening mee?

Liefs xx